top of page

Je eigen Hero's Journey

Zingeving - Dienend Leiderschap - Dagelijkse praktijk

Purpose - Servant Leadership - Daily Practice

'A Hero is an ordinary individual who finds the strength to persevere and endure in spite of overwhelming obstacles.' ~ Christopher Reeve

The Hero's Journey, beschreven door Joseph Campbell in zijn boek The Hero with a Thousand Faces, is een patroon van avontuur en transformatie. Het is een universeel verhaal van de held en komt voor in allerlei mythische tradities over de hele wereld. In veel films wordt de Hero's Journey in de verhaallijn gebruikt als leidraad.

In onze programma's nemen we The Hero's Journey als leidend model, waar alle onderdelen hun eigen plek hebben in de verschillende fases van de transformatiereis.

De Drempel over....

We komen allemaal op een punt in ons leven dat we niet langer meer kunnen negeren dat we een nieuwe stap moeten zetten om een wezenlijke verandering te brengen in ons zijn en de manier waarop we ons leven leven. Het punt waar het tijd wordt om los te laten, een nieuw perspectief te krijgen en een reis te maken om terug te komen bij onszelf om het geluk te mogen en kunnen ervaren.

Het omgaan met datgene dat ons is overkomen is soms lastig, erg lastig.

We blijven steken in een negatief verhaal, negatieve gedachten en kunnen het niet meer overzien. Het wordt dan tijd om die stap te zetten en de drempel over te gaan om uit onze vaak oncomfortabele Comfort zone te stappen. Het is nu tijd om eigen regie te nemen.

Het is tijd om te weer te voelen, te ervaren, te verbinden en eigen waardigheid weer te (hervinden). 

Wij nemen je graag mee op deze reis van transformatie en innerlijke groei. In onze meerdaagse programma's is er alle tijd en rust om werkelijk een moeilijke drempel over te gaan.

De drempel om een nieuw verhaal voor je leven te creëren. Je eigen Hero's Journey.

bS%25u1chNTAio1lMJvvbvHg_edited.jpg

Afscheid van schaamte en schuld

Trauma slaat zich op in het lichaam en gevoelens worden weggestopt en genegeerd. Het is niet alleen het hoofd (ons brein, gedachtes, zienswijze) waar het 'probleem' is. Het hart is gebroken en het is juist in het hart, waar schaamte, schuld, geschonden vertrouwen zich schuilhouden. Het zich afsluiten voor vertrouwen en wantrouwend zijn, het uit de weg gaan van een connectie maken met een ander, het zich niet meer kwetsbaar en authentiek laten zien. Depressies, wanhoop, slapeloosheid, eenzaamheid, isoleren, en nog veel meer stapelen zich op.

Met onze programma's bieden we openingen en mogelijkheden om de schaamte en schuld achter te laten en nieuwe stappen te zetten vanuit vertrouwen (in jezelf) en in verbinding met je omgeving. We integreren systemische opstellingen met paarden, meditatie, yoga, tai chi easy, storytelling, tekenen, ceremonies, rituelen en wandelingen in onze programma's. Alle onderdelen passen in de verschillende fases van de Hero's Journey. 

6G7A2357-1.jpg

Thuiskomen bij jezelf

Onze programma's zijn down to earth. Je krijgt inzicht in PTS en Moral Injury, je krijgt tools om in het dagelijkse leven beter om te kunnen gaan met al datgene dat je bij je draagt. Je krijgt de mogelijkheid (een deel van) de last af te leggen. 

Lichaamswerk, natuur, verbinding hoofd, hart en handen zijn belangrijke elementen in onze programma's om stappen vooruit te maken op een eigen pad en de weg naar recovery. 

Je geeft je eigen leven en je eigen verhaal nieuwe invulling. Je komt thuis bij jezelf.

Het gaat om zingeving, dienend leiderschap en dagelijkse praktijk.

Purpose - Servant Leadership - Daily Practice

DSC_7775.JPG

Je bent het waard

Wij werken in groepsverband. Het delen van elkaars reis, het getuige kunnen zijn van de reis van een mede (lot)genoot, en het samen bewegen als groep, geven een bijzondere lading en ervaring. Kwetsbaarheid tonen in kracht, authentiek zijn - alle maskers af - echt zien en echt gezien worden. 


Stap over die drempel en meld je aan!

Je bent het waard.


To Live Life

IMG_1139.JPG
bottom of page